Клоп: Фабио ще се развива в Ливърпул


Н. Гавазов

 Клоп: Фабио ще се развива в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за новото попълнение на "червените" Фабио Карвальо.

В неделя Ливърпул официално представи 19-годишния Карвальо като ново попълнение. Фабио премина при "червените" като свободен агент, след като договорът му с Фулъм изтече.

През миналия сезон португалското крило вкара 10 гола и даде осем асистенции, като спечели Чемпиъншип с "котиджърс" и влезе в символичния отбор на първенството. Клоп вече очаква с нетърпение да работи с новобранеца си.

"Хей, какъв талант има той! Той е играч, който кара стадиона да скочи на крака. Той влага индивидуалността си в играта си, той е уверен и авантюрист с топката, а също така иска да твори.

Несъмнено той е универсален играч и със своята креативност и динамика е огромна атакуваща заплаха.

Той имаше невероятен сезон във Фулъм и Фабио заслужаваше индивидуално признание.

Няма нужда да се казва, но си струва да напомним на всички, че той ще има нужда от търпение. Това е стъпка напред, но стъпка, която знаем, че той е повече от способен да направи. Ето защо ние в Ливърпул го търсим толкова дълго.

Тук ще има перфектната спирка, за да учи и да се развива. Той ще има съблекалня, пълна с най-добрите треньори във футбола, които да му помогнат да се установи и да се адаптира.

При нас профилният играч Фабио ще има възможност да се усъвършенства, учи и развива. Нямам търпение да работя с него и да го видя с червената фланелка", заяви Клоп пред официалния сайт на Ливърпул.

  Сподели
552