Митрович е Играч на годината в Чемпиъншпип


Н. Гавазов

 Митрович е Играч на годината в Чемпиъншпип

Нападателят на Фулъм Александър Митрович бе обявен за играч на годината в Чемпиъншип.

В неделя вечерта в столичния хотел Grosvenor House се състоя годишната церемония по връчване на наградите на Футболната лига.

Главната награда, както вече споменахме, отиде при Митрович, който отбеляза 41-ия си гол този сезон в Чемпиъншип ден по-рано.

Никой не бе вкарвал толкова много голове в нито един сезон в Чемпиъншип преди, а впечатляващото представяне на Александър осигури на Фулъм сигурна промоция във Висшата лига предсрочно.

Освен 27-годишния сърбин, за званието претендираха и съотборникът Хари Уилсън, който отбеляза 10 гола и даде 16 асистенции през този сезон, и Доминик Соланке от Борнемут (27+6).

"Това е невероятен сезон от лична гледна точка. Като нападател, вие искате да вкарате възможно най-много голове. Винаги искате да вкарвате все повече и повече. Остават още няколко мача, така че ще видим", заяви Митрович.

А за млад играч на годината в Чемпиъншип бе определен 20-годишното крило на Нотингам Форест Бренан Джонсън, който отбеляза 15 гола и даде 10 асистенции, за да запази горските в плейофите.

  Сподели
421