Диуф видя расизъм в Ливърпул по отношение на Салах


Н. Гавазов

 Диуф видя расизъм в Ливърпул по отношение на Салах

Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи-Диуф е уверен, че "червените" няма да се разберат със своя нападател Мохамед Салах при преговорите за новия договор.

В момента на Салах остава само една година от настоящия договор. Говори се, че Мохамед иска увеличение на заплатата с £400 000 на седмица, но Ливърпул не е готов да приеме това.

Според Диуф, това изобщо не е заради възрастта на Салах, а фактът, че мърсисайдският клуб смята Мохамед за второкласен човек.

"Очевидно Ливърпул трябва да се съгласи с исканията на Салах. Ако бях на мястото на Салах, щях да остана в Ливърпул - той може да прави повече пари там, той е най-добрият играч в клуба наравно с Мане, те могат да спечелят много трофеи с него.

Той е на 30 години и го моля да играе още четири години за "червените". Преминаването в Реал Мадрид би означавало, че трябва да започне отначало.

Салах трябва да разбере, че е африканец, за да не го третират като европеец и да не му дадат по-добър договор като другите.

Същото нещо ми се случи, когато играх за Ливърпул. Те ми казаха, че няма да ме пуснат вкъщи, за да играя за националния си отбор", заяви Диуф.

  Сподели
801