Венгер обясни защо Салах заслужава 400 000 на седмица


Н. Гавазов

Венгер обясни защо Салах заслужава 400 000 на седмица

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер обясни защо нападателят на Ливърпул Мохамед Салах заслужава заплата от £400 000 на седмица.

От няколко месеца Ливърпул и Салах не могат да се споразумеят за удължаване на сътрудничеството, докато от настоящия договор на Мохамед остава само една пълна година.

Изглежда Ливърпул не иска да харчи твърде много пари за играч, който вече е на 29 години, но Венгер не очаква Салах да отслабне през следващите години и вярва, че египтянинът е способен да стане футболен дълголетник като Кристиано Роналдо или Лионел Меси.

"Всяка ситуация е различна и отделна. Трябва да погледнете медицинското досие на играча. Салах никога не пропуска мач. Бих му плащал £400 000 на седмица.

Зависи и от физическите качества. Ако играчът е много бърз, тогава дори и да загуби малко, той ще остане бърз. Ако вече си ограничен и бавен, тогава не бих платил толкова много.

На Мо Салах бих плащал по 400 хиляди паунда на седмица. Той е смесица от Роналдо и Меси. Той може да избяга с топката и да даде последния пас. Мисля, че той се подобри много по отношение на последния пас. От август до Купата на Африка той определено бе най-добрият играч в света.

Виждал съм изключителни голове от него този сезон, включително в индивидуалните умения“, заяви Венгер пред beIN Sports.

  Сподели
694