Абрамович започна подготовка за продажбата на Челси


Н. Гавазов

Абрамович започна подготовка за продажбата на Челси

Собственикът на Челси Роман Абрамович започна подготовка за принудителната продажба на клуба си.

Абрамович отдавна е в напрегнати отношения с британските власти - всичко започна с факта, че визата на Роман не бе удължена, в отговор на което той отмени проекта за изграждане на нов стадион на мястото на "Стамфорд Бридж".

Руската военна агресия срещу Украйна създава нови рискове за Абрамович, който е наричан "портфейлът" на руския президент Владимир Путин.

Според The ​​Telegraph, на Абрамович и Алишер Усманов, основен спонсор на Евертън и бивш акционер на Арсенал е казано да осъдят публично действията на Путин, в противен случай капиталът им във Великобритания може да бъде замразен.

А Bloomberg твърди, че Абрамович вече е започнал да се подготвя за най-лошия сценарий и съставя списък с потенциални купувачи на Челси, който притежава от 2003 г.

Според Bloomberg, частни инвестиционни компании проявяват интерес към придобиването на клуба. Сделката може да бъде най-голямата в историята на европейския футбол.

Според източника, заявка по тази тема е била изпратена още през февруари.

Челси се оценява на $2.1 млрд. Всяка потенциална сделка може да го направи най-голямата в историята на европейския футбол. Миналата година саудитският суверенен фонд купи Нюкасъл Юнайтед за 409 милиона долара.

Проблемът е, че ако Великобритания наложи санкции на Абрамович, сделката няма да се осъществи. Санкционираните хора не могат да продават замразените си активи в Обединеното кралство.

  Сподели
2209