Карагър: Битката за титлата се възобнови


Н. Гавазов

Карагър: Битката за титлата се възобнови

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър смята, че поражението на Манчестър Сити от Тотнъм означава подновяване на надпреварата за титлата във Висшата лига.

Вчера Ливърпул успя да се доближи до лидера Манчестър Сити на разстояние от шест точки. "Червените" имат мач в ръка и тепърва ще пътуват до "Етихад" по-късно през сезона.

Карагър все още смята "гражданите“ за фаворит, но в същото време се радва, че интригата в борбата за титлата отново е жива.

"Все още предпочитам Манчестър Сити, защото Ливърпул все още не е гостувал на "Етихад" и графикът на Ливърпул може да е по-тежък. Но определено мисля, че мачът на "Анфийлд" срещу Лийдс е след четири или пет дни е по-важен от финала за Купата на лигата срещу Челси в неделя.

Когато Манчестър Сити загуби точки срещу Саутхемптън, имахме само смътна надежда, че Ливърпул може да направи нещо.

Днес беше първият път от много време, когато изобщо не вкараха гол и е много рядко да видите отбора на Хосеп Гуардиола принуден да догонва.

Все още ги смятам за фаворити. Дори отбор с големината на Ливърпул няма да бъде лесен за победа тук, но е страхотно - не само за феновете на Ливърпул, но и за цялата страна - че надпреварата за титлата се поднови.

Преди четири до шест седмици не можехме да си представим това, така че да се надяваме, че интригата ще продължи още“, заяви Карагър в ефир.

  Сподели
846