Невил призова Висшата лига да откаже на Арсенал


Н. Гавазов

 Невил призова Висшата лига да откаже на Арсенал

Експертът от Sky Sports Гари Невил призова Висшата лига да отхвърли искането на Арсенал за отлагане на неделния мач срещу Тотнъм.

Днес Висшата лига трябва да отговори на искането на Арсенал за отлагане на  дербито на Северен Лондон. "Артилеристите" твърдят, че нямат достатъчно играчи, за да проведат мача.

Първоначално Висшата лига започна да отлага срещите през този сезон заради избухване на огнища на ковид в клубовете, но Невил смята, че сега отборите се възползват от тази възможност за всякакви кадрови проблеми, които преди не се смятаха за основателни причини.

"Искрено вярвам, че сега всички отбори - не само във Висшата лига, но и във футболната лига - трябва да бъдат принудени да играят своите мачове.

"Балоган е под наем, Мейтланд-Найлс е под наем, Джака е с червен картон - никой друг не им е виновен.

Не можем да продължаваме да отменяме мачове. Едно е, ако зависи единствено от covid, когато има спешен случай и 10-15 играчи се разболяват наведнъж.

Въпреки това, през последните седмици се справяхме със ситуация, в която отборите искат мачовете им да бъдат отменени, защото не могат да играят с най-силния си състав.

Това трябва да спре. Това не е упрек към Арсенал - трябваше да го кажа преди три или четири седмици.

Манчестър Юнайтед и други отбори имат 30-40 играчи. Не вярвам, че не могат да получат 14, 15, 16 играчи, така че мисля, че искането на Арсенал трябва да бъде отхвърлено", заяви.

  Сподели
1018