Клоп: Изгонването на Джака усложни живота ни


Н. Гавазов

 Клоп: Изгонването на Джака усложни живота ни

54-годишният немски специалист Юрген Клоп, който оглавява Ливърпул, говори за първия мач от полуфинала за Купата на английската лига с Арсенал (0:0), в който "червените" играха в мнозинството от 24-ата минута след отстраняването на Гранит Джака.

"Много ми хареса как започнахме играта, видях абсолютно всичко, което бе необходимо в началото. Праволинеен и жив футбол, като същевременно има други вариации в точните моменти. Започнахме мача така, както искахме, а след това бе показан червен картон на противников играч, което накара Арсенал да играе с нисък блок. Това е трудно, дори и с най-добрата система, а ние очевидно не сме перфектни. На всичкото отгоре взехме някои лоши решения. Ливърпул действаше твърде прибързано и сякаш изведнъж усетихме натиск, което няма смисъл - но за мен изглеждаше нещо подобно. Това е типична ситуация.

Играчите на Ливърпул тръгнаха напред, за да спечелят нещо тази вечер и след секунда бяха в ситуация, в която можеха да загубят нещо.

Дали загубата на Мане и Салах за януари е удар за нас? Посочете ми поне един отбор, който няма да пострада, ако загуби такива играчи! Разбира се, че имаме нужда от тях. От много години знаем, че това може да се случи. Можехме ли да сме по-добре подготвени за това? Не мисля така, защото преди това имахме едни играчи, а поради възникналите обстоятелства - други", заяви Клоп.

  Сподели
906