Мърфи съветва Ман Юнайтед да назначи Роджърс


Н. Гавазов

Мърфи съветва Ман Юнайтед да назначи Роджърс

Бившият полузащитник на Ливърпул и Тотнъм Дани Мърфи вижда Брендън Роджърс като следващ постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед.

С назначаването на Ралф Рангник за наставник през останалата част от сезона, Юнайтед получи отсрочка с избора на постоянен треньор, който да замени уволнения Оле Гунар Солскяер.

Фаворит за тази роля се смята Маурисио Почетино от ПСЖ, но Мърфи съветва "червените дяволи" да погледнат по-отблизо към Роджърс.

"Изминаха малко повече от шест месеца, откакто те (Лестър) спечелиха ФА Къп, побеждавайки Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите и Челси на финала. И два пъти подред бяха близо до това да се класират в Шампионска лига.

Интересно е какво може да направи с играчите  от "Олд Трафорд", защото той има страхотна репутация за подобряване на играчите. Юри Тилеманс и Харви Барнс са само два примера за това в Лестър.

Той е много тактически опитен. В хода на сезона, когато Ливърпул почти спечели титлата, той адаптира формация 4-3-3 към диамантена настройка на полузащитата, където Рахим Стърлинг играе зад Луис Суарес и Даниел Стъридж.

Роджърс отговаря на толкова много критерии. Той има много опит, но все още е млад, за да има желанието и стремежът да води Юнайтед напред.

Те може и да не смеят да назначат Роджърс – включително заради връзката му с Ливърпул, но мисля, че трябва да обмислят да поемат този риск“, заяви Мърфи.

  Сподели
297