Клоп: Жота е перфектната покупка


Н. Гавазов

 Клоп: Жота е перфектната покупка

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че нападателят Диого Жота е "перфектната покупка" за неговия отбор.

В  събота Джота отбеляза дубъл срещу Саутхемптън, помагайки на Ливърпул да победи с 4:0.

Така Диого отбеляза 20 гола в 46 мача за "червените" във всички турнири след трансфера си от Уулвърхемптън през септември 2020 г. И това въпреки факта, че 24-годишният португалец няма стабилно място в титулярния състав на отбора на Клоп.

Клоп обаче не вижда проблем в това, че Жота не участва във всеки мач. Юрген е доволен, че Диого не се плаши от надпреварата с известното атакуващо трио на Ливърпул.

"Изключителен играч, изключителен човек. Той бе идеалната покупка за нас. Той има всичко, което играч на Ливърпул трябва да има. Има техника, физика и е много умен, така че бързо научава всички тактики.

Той също така може да играе на всяка от трите позиции в атака и като номер 10. Той има скоростта и желанието да насочва атаките.

В края на краищата е по-важно да изиграеш 30-35 наистина добри мача, отколкото да преминеш през целия сезон с 50 мача."

Имате нужда от повече от 11 играчи и имате нужда от повече от трима нападатели, въпреки че ние играем с трима нападатели. Той бе достатъчно умен, за да разбере това.

Представянето му е много добро. За съжаление той получи сериозна контузия миналата година и това винаги пречи, но, слава Богу, той се завърна и подхожда много добре на този отбор", заяви Клоп.

  Сподели
362