Почетино иска да оглави Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Почетино иска да оглави Ман Юнайтед

Старши-треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино иска да поведе Манчестър Юнайтед през следващото лято.

С уволнението на Оле Гунар Солскяер в неделя, Юнайтед обяви, че Майкъл Карик ще води първия отбор в предстоящите мачове и че клубът ще назначи временен мениджър за остатъка от сезона.

Когато "червените дяволи" определят временния мениджър, ще имат време да помислят и за следващия постоянен наставник, чието назначение е насрочено за лятото.

The Guardian очаква Юнайтед да разгледа редица различни номинации, включително Зинедин Зидан, Ерик Тен Хаг, Луис Енрике и Брендън Роджърс, но Почетино, към когото "дяволите" имат дългогодишен интерес, е фаворит.

Според The ​​Times,  Маурисио вече е съобщил на приятелите си, че би проявил интерес да премине в Юнайтед в края на сезона. Бившият наставник на Тотнъм се съмнява, че ПСЖ го разглежда като дългосрочен вариант.

Сивият кардинал на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън и вицепрезидентът на клуба Ед Удуърд високо ценят Почетино, чийто договор с ПСЖ е до 2023 г.

В момента ПСЖ води уверено в Лига 1, като има 11 точки предимство пред най-близкия преследвач, но това, което наистина ще има значение за бъдещето на Маурисио е представянето на неговия отбор в Шампионската лига - провалът на парижани в Европа може да помогне на "червените дяволи.

  Сподели
731