Карагър даде съвет на Ливърпул за Салах


Н. Гавазов

Карагър даде съвет на Ливърпул за Салах

Експертът от Sky Sports Джейми Карагер заяви, че Ливърпул трябва да уговори нападателя Мохамед Салах за нов договор.

Миналото лято Ливърпул разшири партньорството си с редица големи играчи. Салах, чийто настоящ контракт изтича през 2023 г., не бърза да следва примера на своите съотборници.

Говори се, че клубът и играчът имат разногласия в заплащането по новия договор, но Карагъер е убеден, че 29-годишният египтянин заслужава повече пари.

"Той играе много важна роля и понякога симпатизирам на Мо Салах, защото не винаги му се обръща вниманието, което заслужава.

Поглеждайки назад към титлата на Ливърпул в лигата, хората се връщат към времето, когато клубът купи Алисон и Върджил Ван Дайк. Мо Салах дойде шест месеца по -рано (преди Ван Дайк).

Всеки от тях тримата имаше огромен принос, но на първо място хората казват, че именно вратарят и централният защитник помогнаха на Ливърпул да достигне следващото ниво.

Трябва също да помним, че Салах играе отдясно. Да, той е флангов нападател, но не играе в центъра. Когато имате нужда от него, той е точно там.

Ако той не вкара в няколко мача, просто мислите, че в следващия ще вкара точно Мо Салах. Той е просто такъв играч, какъвто е.

И докато Ливърпул не е харчил големи пари това лято като другите отбори, те подписаха нови договори с много играчи. Мо Салах все още не е направил това.

Естествено, той иска повишение. И с право. Той го заслужава. За това, което е направил след присъединяването си към Ливърпул, той заслужава да бъде един от най -високоплатените играчи във Висшата лига.

Той никога не се контузва и е голмайстор година след година. Това е играчът.

Мисля, че Мо Салах е толкова голям професионалист, колкото Роналдо. Той се грижи за себе си и мисля, че Мо Салах е в състояние да играе още много години, така че се надявам, че нов договор ще бъде договорен възможно най -скоро.

Винаги се води дебат за парите. Играчът иска да получи малко повече, клубът иска да плати малко по -малко, но този въпрос трябва да бъде решен. Стискам палци с надеждата, че ще бъде подписан нов договор, защото той го заслужава за това, което направи за Ливърпул", заяви Каръгър.

  Сподели
418