Емерсон: Барса ме изгони с любезно изражение


Н. Гавазов

Емерсон: Барса ме изгони с любезно изражение

Новото попълнение на Тотнъм Емерсон заяви, че никога не е искал да напуска Барселона.

Напомняме, че каталунците проведоха презентация на Емерсон в началото на август, а на 31-ви 22-годишният бразилец бе продаден на Тотнъм за 21.5 милиона паунда.

Емерсон не крие, че този трансфер е станал против волята му. Барселона обясни на играча, че сключват сделка със "шпорите“ поради финансови проблеми.

"Мислех, че клубът иска да ме задържи.

В неделя влязох в мача в стартовия състав, а на следващия ден се събудих и отидох да тренирам в спокойно състояние. Там видях, че се случват много неща и че Тотнъм почти е постигнал споразумение с Барселона.

Не разбирах нищо за случващото се, защото не знаех нищо. Но следобед клубът ми се обади и ми казаха, че искат да ме продадат.

Срещнах се с директорите на клуба. Те започнаха да казват, че клубът е в лошо положение и че съм пристигнал в труден момент и поради тази причина би било по -добре да ме продадат.

Повторих, че искам да остана, защото мечтаех да играя тук и да бъда полезен на Барселона. Знаех, че в най -добрата си форма мога да постигна успех тук.

Не съм глупав и в този момент разбрах, че думите ми няма да променят нищо. Те ме гонят с любезно изражение.

Искам да играя. Бих могъл да настоявам, че имам договор, затова оставам, но искам да бъда щастлив.

Не искам да бъда в клуб, който обичам, но в същото време да бъда тъжен. Затова реших да напусна. Казах, че не искам да остана и да бъда тъжен.

Не мога да кажа, че се чувствам използван, но ме боли от случилото се", заяви Емерсон.

  Сподели
309