Ливърпул очаква оферти за 2-ма свои играчи


Н. Гавазов

Ливърпул очаква оферти за 2-ма свои играчи

Почти сигурно е, че Ливърпул няма да привлече нов играч до края на август, въпреки желанието на феновете за повече възможности в нападателен план. Освен това, Юрген Клоп и Майкъл Едуардс вярват, че отборът разполага с всичко необходимо, за да постигне целите си през този сезон.

Не така стоят нещата с напускащите. Засега, отборът бе напуснат от Груич, Уилсън и Шакири, като за тях бяха получени около 30 млн. паунда. Но, "червените“ очакват оферти и за Нат Филипс и Дивок Ориги.

По отношение на белгиеца, той получи нов договор през 2019-та, като шансовете му да остане да се бори за място в отбора са значителни, въпреки факта че няма да може да очаква много игрово време. Освен при евентуална контузия на някой от съотборниците му в атака. Неговата стойност се оценява на около 10 млн. паунда.

Що се отнася до  Нат Филипс, то там ситуацията е по-различна. Той получи поле за изява през миналия сезон. Но с оглед на това, че има 4-ма по-възрастни защитници преди него, освен Джо Гомес и Ибрахима Конате очакващи също своя шанс, то изгледите на младока за повече игрово време са по-малки дори от тези на Ориги. Интерес към него бе проявен от Брайтън и Бърнли, като цената беше в рамките на 15 млн. Но, засега, никакви по-нататъшни стъпки не са проявени от тях.

Филипс, от своя страна, очаква ситуацията да се реши. Както и Ливърпул, между впрочем. КЛубът не би приел цена по-ниска от 10 млн. каквато предложи Суонзи през миналата година. 

В крайна сметка и за двамата играчи, и за Ливърпул е по-добре те да се потърси продължение на кариерата на друго място. Единственият проблем е, че времето до затварянето на прозореца почти изтича.

  Сподели
423