Ливърпул отново е недоволен от феновете, обидили гейовете


Н. Гавазов

Ливърпул отново е недоволен от феновете, обидили гейовете

Ливърпул отново критикува феновете си заради техните анти-гей скандирания.

За първи път Ливърпул разкритикува хомофобското поведение на феновете си, след като гостува на Норич в първия кръг на Висшата лига.

Тогава феновете на "червените“ избраха за своя цел Били Гилмор, нает от "канарчетата“ от Челси, наричайки го "момче на повикване“, което обиди чувствата на ЛГБТ малцинствата.

В допълнение към официалното изявление на клуба, мениджърът и капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън публично се застъпиха за хомосексуалните фенове на своя клуб, призовавайки за отказ от дискриминационни песни и скандирания.

Тези обаждания обаче нямаха ефект и историята се повтори в съботния мач във Висшата лига срещу Челси.

"Нашият клуб е разстроен от съобщенията, че малка част от нашите фенове чуха обидни песни по време на съботния мач срещу Челси на "Анфийлд“.

Клубът категорично осъжда тези действия и ще разследва всички жалби за злоупотреба и / или дискриминационно поведение, като работи с властите, за да определи кой е отговорен.

Ливърпул се ангажира с борбата с насилственото и дискриминационно поведение, което няма място във футбола или обществото", се казва в ново изявление на "червените".

  Сподели
474