Клоп: Харесва ли ви играта на Бърнли? Тогава гледайте кеч


Н. Гавазов

Клоп: Харесва ли ви играта на Бърнли? Тогава гледайте кеч

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува Бърнли за опасния им стил на игра.

Ливърпул отпразнува втората си победа от новия сезон в събота, побеждавайки Бърнли с 2: 0 у дома.

След мача Клоп представи претенциите си към противника, а също така изрази недоумение от бездействието на съдията, пред който съперникът действаше грубо.

"В мач срещу Бърнли никога не можеш просто да летиш над терена и да ги победиш. В крайна сметка това засяга нас. Срещу тях винаги трябва да сме готови за истинска битка, а днес се очакваше да бъде труден мач.

Видяхте как Върджил (Ван Дайк) и Жоел (Матип) се бореха с Барнс и Ууд. Не съм 100 процента сигурен, че е правилно да се позволява да се борим по този начин. Сякаш се върнахме 10, 15 години назад.

Просто е твърде опасно. За съдията бе трудно да се справи. Нямам въпроси относно битката във въздуха, но когато се приземят, те се блъскат в защитника. Вие сте безпомощни пред това и не можете да го избегнете. Това усложнява играта.

Вкарахме два гола. Имаше и страхотен трети гол, който бе отменен заради засада, но все пак ми хареса комбинацията от Харви (Елиът) и Мо (Салах). Садио (Мане) можеше да вкара повече. В крайна сметка спечелихме 2: 0 и всичко е наред.

Харесва ми, че решенията се тълкуват в полза на атакуващия отбор, но трябва да не забравяме, че е нужно да пазим играчите. Хората ще кажат: "Това е битка и ми харесва да я гледам". Е, тогава по -добре гледайте кеч за такива неща", заяви Клоп.

  Сподели
344