Арсенал се интересува от Ейбрахам


Н. Гавазов

Арсенал се интересува от Ейбрахам

Нападателят на Челси Тами Ейбрахам може скоро да смени отбора. Два клуба от английската Висша лига проявяват интерес към нападателя.

Според The ​​Telegraph Арсенал се интересува от футболиста. Отбелязва се, че в детството си Ейбрахам е подкрепял "артилеристите“ и е бил личен фен на Тиери Анри. Челси обаче иска трансфер на нападателя в размер на 40 милиона евро, Арсенал ще трябва да продаде редица играчи, за да намери такива средства.

За Тами претендира и Уест Хем, но сумата, поискана от "сините" е голям проблем за "чуковете". В края на май обаче The Telegraph съобщи, че Челси продължава да се интересува от привличането на полузащитника на Уест Хем Деклан Райс и е готов да включи Ейбрахам в сделката.

Тами Ейбрахам е възпитаник на академията в Челси. Той изигра дебютния си мач за първия отбор на "сините" през май 2016 г. Нападателят три пъти бе отдаден под наем (през сезон 2016/2017 в Бристол Сити; през сезон 2017/2018 в Суонзи Сити; през сезон 2018/2019 в Астън Вила). Договорът му с Челси е валиден до 30 юни 2023 година. Transfermarkt изчислява оценява Ейбрахам на 38 милиона евро.

  Сподели
297