Линиите на VAR за засадата ще бъдат по-дебели


Н. Гавазов

Линиите на VAR за засадата ще бъдат по-дебели

От следващия сезон системата VAR ще използва по-дебели линии при определяне на положението на засадата в мачовете от Висшата лига.

Работата на системата за видеопомощ на съдията през сезон 2020/21 остави много въпроси и дори по време на кампанията съдийският корпус се обърна към клубовете от Висшата лига относно предложения за подобряване на VAR.

След като получи обратна връзка, съдийският корпус, воден от Майк Райли, реши, че от следващия сезон линиите, които видео асистентите "рисуват", ще станат по-дебели. Тази иновация бе одобрена от клубовете във Висшата лига в четвъртък.

Райли и компания се надяват, че увеличената дебелина на линията ще даде предимство на атакуващите играчи и ще сложи край на прословутите засади, където всичко се решава от някакви незначителни детайли като подмишница, пета или пръсти, пълзящи извън линията.

Daily Mirror също така съобщава, че по време на излъчванията зрителите вече няма да виждат процеса на чертане на линии - феновете ще стават свидетели само на крайния резултат.

Добавяме, че всичко това е временна мярка - до появата на автоматичната система за откриване на засадата, чиито тестове ще бъдат разширени през сезон 2021/22.

  Сподели
411