Ман Сити е готов да похарчи 117 милиона за Кейн


Н. Гавазов

Ман Сити е готов да похарчи 117 милиона за Кейн

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн е все по-близо до присъединяването си към Манчестър Сити. "Гражданите" са готови да платят около 117 милиона евро за британския нападател, съобщава Manchester Evening News.

Според източника, Тотнъм иска да получи около 175 милиона евро за Кейн, но желанието на самия играч, чието мнение е важно за ръководството на "шпорите", може да изиграе решаваща роля. Манчестър Сити разглежда Хари като дългосрочно решение за позицията на нападателя, конкуренцията за която намаля след напускането на Серхио Агуеро.

По-рано се съобщаваше, че Хари би искал да работи с мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола и шампионите се интересуват от неговите услуги. Играчът очаква клубът да направи оферта, която отговаря на условията на президента на Тотнъм Даниел Леви.

Кейн е възпитаник на Тотнъм и дебютира за "шпорите" през 2011 година. Договорът  на английския нападател с клуба е до 2024 година. През този сезон Хари изигра 35 мача във Висшата лига, като вкара 23 гола (четири от дузпи) и даде 14 асистенции.

  Сподели
229