Ван Гаал назова 10 играчи, които е искал в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Гаал назова 10 играчи, които е искал в Ман Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал посочи 10 топ играчи, които "червените дяволи" са възнамерявали да привлекат по време на мандата си в клуба. Нидерландският специалист работи с Манчестър Юнайтед от 2014 до 2016 година.

"Исках да подпиша с Роберт Левандовски, но когато се оказа твърде трудно, се опитах да получа Гонсало Игуаин. Преди да дойда да работя в Манчестър Юнайтед, говорих с ръководството за Неймар. Ако работите с Юнайтед, си поставяте големи цели. Това беше интересна опция по отношение на продажбите на фланелки, а също така исках бързи крила. По същата причина се опитах да взема Садио Мане и Риад Марез.

Томас Мюлер също бе в моя списък, а в центъра на халфовата линия исках да видя Н'Голо Канте. Дори се опитах да подпиша с Джеймс Милнър, който бе по-възрастен играч, но многофункционален и с лидерски качества.

В защита исках да купя Серхио Рамос и Матс Хумелс, защото нашата защита не бе най-добрата по отношение на започването на атаките. Това бяха основните ми цели, но не успяхме да подпишем с нито една от тях. Не знам защо. Като треньор не участвах в преговорите. След като напуснах, играчи като Марез и Канте се озоваха в Манчестър Сити и Челси, а Юнайтед така и не успя да ги купи. Изглежда ми много странно", заяви Ван Гаал.

  Сподели
561