Невил: Изпитвам отвращение към Ман Юнайтед и Ливърпул


Н. Гавазов

Невил: Изпитвам отвращение към Ман Юнайтед и Ливърпул

Експертът на Sky Sports Гари Невил разкритикува остро идеята за създаване на Европейска Суперлига.

Основното събитие в неделя в европейския футбол бе новината за създаването на отделно състезание, което ще замени Шампионска лига и Лига Европа за топ клубовете.

Коментирайки мача във Висшата лига между Манчестър Юнайтед и Бърнли, Невил нарече инициативата "престъпление" и призова за действия срещу бунтовните клубове.

"Не мога да се съсредоточа върху тази среща. Висшата лига трябва да премахне точки от всичките големи шест клуба през този сезон. Нека бъдат в средата на таблицата, защото това е някакъв присмех.

Не съм против модернизирането на футболните състезания, Висшата лига и Шампионска лига. Но мисля, че предлагането на този вид идея в разгара на пандемията на COVID-19 и икономическата криза е абсолютен скандал. Голямата шестица, които решиха да отидат срещу останалата част от Висшата лига, трябва да се срамуват от действията си.

Те са водени от алчност. Трябва да смажем тази инициатива, защото това е престъпление. Престъпление срещу феновете в тази страна. Това е основният спорт в света, основният спорт в страната и те извършват престъпление срещу феновете им. Трябва да им отнемете точки, глобете ги, накажете ги, премахнете титлите им. Изгонете Юнайтед, Арсенал и Ливърпул. Дайте титлите на Фулъм и Бърнли.

Вече 40 години съм фен на Манчестър Юнайтед и съм отвратен, абсолютно отвратен.

И най-голямото ми отвращение е към  Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Ливърпул със своите  You'll Never Walk Alone дава вид, че е клуб на хората, клуб на феновете.

Манчестър Юнайтед е вековен клуб, клуб за хората от работническата класа. И те отиват в лига, където няма конкуренция, където не можете да изпаднете?

Това е абсолютен срам. Ние в тази държава трябва да вземем властта от големите клубове, включително от моя клуб.

Спечелих изключително много от футбола, спечелих пари във футбола, инвестирам във футболен клуб. Не съм против парите във футбола, но принципите и етиката на лоялната конкуренция са част от играта и след като Лестър спечели лигата, значи те трябва да отидат в Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед дори не играе в Шампионска лига. Арсенал не е в Шампионска лига - видяхте ги по-рано през деня и в момента клубът им е в хаос.

Тотнъм не участва в Шампионска лига и какво, ако искат да получат даденото от Бог право да играят там винаги? Това е абсолютна шега и е време регулаторът да поеме властта от тези клубове. Стига", заяви Невил.

  Сподели
393