Туре: Когато някой записва гласа ти, той може да изкриви мислите ви


Н. Гавазов

Туре: Когато някой записва гласа ти, той може да изкриви мислите ви

Бившият полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре призна, че е помолил за извинение мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола след противоречивото му интервю за France Football преди три години.

Туре се превърна в истинска легенда за Сити, където игра от 2010 до 2018 година. Въпреки това, в последния си сезон на "Етихд", Яя почти не игра, събирайки недоволство срещу Гуардиола.

Веднага след като Туре напусна клуба, той веднага изкара недоволството си пред обществеността, на практика обвинявайки Гуардиола в расизъм.

"Той нарочно казва, че няма проблем с чернокожите играчи, защото е твърде умен, за да бъде хванат. Но ако погледнете, той е имал проблеми с африканците навсякъде където е работил, а това поражда въпроси.

Самият той никога няма да го признае. Но в деня, в който намерим петима африканци в екипа му, а не натурализирани, обещавам - ще му изпратя торта", каза тогава Туре.

По-късно Яя съжали за думите си и изпрати извинително писмо до бившия си клуб миналата година, но все още не е получил отговор.

"Това интервю бе голяма моя грешка, огромна грешка. Когато се доверите на някой да запише гласа ви, той може да изкриви вашата мисъл.

Знаех, че някои от клуба са недоволни от мен. Написах писмо, опитвайки се да се свържа с някои важни хора, за да се извиня и да кажа, че съм направил нещо неприлично спрямо клуба, но не получих никаква обратна връзка.

Искам мир. Не искаме това постоянно напрежение. Заради любовта на феновете, заради любовта на клуба, понякога трябва да подредите нещата по правилния начин. Контактува с някои хора оттам", заяви Туре.

  Сподели
515