Президентът на Ливърпул назова причините за лошия сезон


Н. Гавазов

Президентът на Ливърпул назова причините за лошия сезон

Президентът на Ливърпул Том Вернер назова три причини, поради които този сезон не върви добре за "червените".

"Как мога да оценя този сезон? Бих казал, че определено не сме надминали очакванията за тази година.

Бих искал да отбележа три точки. Първо, както показва опитът ми е изключително трудно да станеш шампион отново, независимо от спорта.

Покорявате  Еверест и се изкачвате на самия връх, а след това някой ви казва: "Трябва да го направите отново". И то не при най-добрите обстоятелства.

Второ, мисля, че въпреки че не искам да се оправдавам, пандемията засегна особено Ливърпул и Ред Сокс, тъй като тези отбори имат много лоялни и подкрепящи ги фенове. Хората свикнаха да мислят, че е трудно да се върнеш с победа от "Анфийлд", защото  това е крепост.

Видяхме доста мачове тази година, в които Ливърпул не е играл толкова добре, колкото е способен, и мисля, че отсъствието на нашите всеотдайни фенове оказа  значително влияние върху това.

Ето защо мисля, че пандемията ни засегна малко повече, но не искам да се оправдавам.

Травмите  са третата причина. Въпреки че, разбира се, това е част от играта.

Когато вратарят на Евертън изхвърли Върджил Ван Дайк от игра през останалата част от сезона, това бе удар за нас, защото той е не само крепост на нашата защита, но и лидер.

Знаете ли, от 20 години се занимавам със спорт и видях много. Когато имате много контузии, става много трудно да сформирате отбор.

"Ако Крис Сейл (питчърът на Ред Сокс)  се нарани, не можете просто да кажете: "Добре, вашият номер 2 става номер 1, а номер 3 става номер 2". Това не е толкова просто", заяви Вернер.

  Сподели
192