Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (18.01 - 25.01)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (18.01 - 25.01)

Шампионатите в големите европейски първенства отново бяха възобновени и ние за пореден път отправихме нашият поглед към живите легенди и талантливите играчи, които показват класа и остават в съзнанието на футболните фенове, независимо от клубовете, които те представляват. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream - Team за периода 18.01- 25.01. Тактическата схема е 4-4-2

 

ВРАТАР

Свен Улрайх (Щутгарт)

Футболът понякога си прави интересни шеги. Улрайх беше критикуван през целия сезон и всички фенове на „швабите" са убедени, че отборът се нуждае от класен вратар. Просто Свен провали целия сезон - не само за себе си, а и на своите, но това не може да кажем за изминалия мач на Щутгарт срещу лидера Борусия Дортмунд. Домакините вкараха гол в края на първото полувреме, а през второто засипаха с градушка от удари вратата на Щутгарт. С намесите си обаче, колкото и невероятно да звучи Улрайх спаси всичко, което можеше да се спаси и отчая напълно нападателите на Борусия. 22-годишният страж направи неща, които е трудно да бъдат описани, но в крайна сметка отборът му, който е пред изпадане от Бундеслигата си тръгна с ценна точка. Голяма част това да стане е именно блестящата игра на вратаря на Щутгарт.


Подгласници: Касияс (Реал Мадрид), Хабси (Уигън)

 


ЗАЩИТА

Джон О'Шей (Манчестър Юнайтед)

Юнайтед проведе един блестящ мач срещу Бирмингам, разбивайки на пух и прах своя съперник. Естествено, че отбраната на „червените дяволи" беше безгрешна и освен, че отразяваше атаките на гостите, защитниците се включваха и в атаките на своите. Особено в това отношение се отличи О'Шей, който още във втората минута се появи в наказателното поле и с глава отклони топката към Бербо за първия гол. Защитникът продължи да бъде активен до края на мача и освен това той беше замесен при гола на Нани, въпреки соловата акция на португалеца. О'Шей замести достойно наказания Рафаел в този мач!


Гонсало Кастро (Байер Леверкузен)

Кастро показа в събота невероятни голмайсторски способности. Вярно е, че защитникът бе поставен в полузащитата на отбора, но това няма никакво значение в нашия случай. В край на първото полувреме той увеличи разликата за своите, а при 2:1, когато всички очакваха изравнителен гол на домакините, Кастро оформи крайното 3:1 с втория си гол в мача. Защитник да вкара два гола в един мча е наистина чудесно постижение.


Ричард Дън (Астън Вила)

Манчестър Сити притисна Астън Вила в срещата между двата отбора, но защитата на бирмингамци се справи блестящо, неутрализирайки опасните нападатели на „гражданите". Самото присъствие на Дън бе достатъчно Тевес и Джеко да не направят почти нищо и в крайна сметка усмивката на Улие да грейне след края на мача.


Филип Мексес (Рома)

Мексес изигра срещу Каляри невероятен мач и показа истинското си лице, точно когато в медийното пространство за него се носят слухове, че ще напусне Вечния град. Французинът наистина се представи блестящо - не загуби нито едно единоборство и прихвана почти всички топки на гостите в половината на Рома. Въпреки, че не отбеляза гол, именно Мексес бе избран за играч на мача!

Подгласници: Иванович (Челси), Капдевила (Виляреал), Калочини (Нюкясъл)

 

ПОЛУЗАЩИТА


Раул Мейрелеш (Ливърпул)

Много рядко играч на Ливърпул намира място през настоящия сезон в нашия състав. И причината за това е ясна - просто представянето на „мърсисайдци" е ужасяващо. Но през уикенда Ливърпул разгроми като гост Уулвърхемптън, като особено в този мач се отличи полузащитникът на „червените" Мейрелеш. Португалският халф подари на Кени Далглиш и феновете надежди, подаде на Торес за гола, сам отбеляза красив гол и бе в основата на атаките на своите. Великолепен!


Кирън Ричардсън (Съндърланд)

Един малко очакван футболист в нашия отбор. Но неговият отбор бе гост на Блекпул през уикенда и напълно заслужено победи с 2:1, като и двата гола отбеляза именно полузащитникът на „черните котки". Показа много хитрост, много себераздаване и техника. Заслужено бе избран за играч на мача.

 

Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

Робен се завърна и ето, че играта на баварците просто се преобрази. Холандецът изора терена и с действията си показа защо е толкова необходим на своя отбор. Откри резултата, получавайки топката от Мюлер, успя да се пребори със защитник на гостите, надигра и вратаря и накрая нямаше нищо по-лесно да изпрати топката в празната врата, точно в края на първото полувреме. Той бе и в основата на втория гол на своите и до 74-та минута, когато бе заменен, показа наистина своята висока класа.

 

Педро Родригес (Барселона)

В мача срещу Расинг в герой се превърна не Меси, Вия или някоя друга звезда на „блауграна", а точно нисичкия 23-годишен Педро, който бе изключително активен по време на целия двубой. Той вкара първия гол още във 2-та минута и отново бе замесен при третия гол, с който бе оформено крайното 3:0. Безусловно, лидерът на Барселона в този мач бе Педро и именно той получи най-висока оценка от своите съотборници.

Подгласници: Гигс (Юнайтед), Лукас (Ливърпул)

 

 

НАПАДЕНИЕ


Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

Димитър Бербатов отново бе героят за Манчестър Юнайтед, след като отбеляза три гола за победата с 5:0 над Бирмингам. Хеттрикът е трети за българина през този сезон след успеха в дербито срещу Ливърпул с 3:2 през септември. По-късно, през ноември, Митко стана пък единственият чужденец във Висшата лига, който е вкарал пет гола в един мач.

Именно Митко вкара втория гол срещу Бирмингам, снемайки всички въпроси от това, кой ще бъде победител. В края на полувремето пък здраво се пребори за една топка, подаде на Рууни, който изпрати топката към Гигс за 3:0. И още в началото на второто полувреме оформи своя хеттрик, получавайки топката от Гигс. По такъв начин, той стана първият играч, който е отбелязал три хеттрика в рамките на един сезон - от сезона 2002-2003 във Висшата лига когато това бе направено от Рууд ван Нистелрой. Със 17 гола (Б.ред. преди мача с Блекпул) пък е лидер сред голмайсторите. Какво повече може да искаме от Бербатов? Поредният хеттрик!

 

Робин ван Перси (Арсенал)

Холандецът си прилича много със своя сънародник в Байерн Мюнхен Робен - ако не са травмите, той ще бъде сред първите редици на звездите в световния футбол. Срещу Уигън оформи хеттрик, бе лидер на нападението на Арсенал и показа, че е важна част от „артилеристите" в преследването на титлата. Заслужено бе избран за герой на мача и за играч на кръга от Sky Sports и BBC Sports.

Подгласници: Антонио Ди Натале (Удинезе), Луис Фабиано (Севиля)

 


Старши - треньор

Кени Далглиш (Ливърпул)

Завръщането на Кени на „Анфийлд" не минава по най-добрия начин. Отначало Бербатов и Гигс му вгорчиха дебюта, след това Блекпул зашлеви за втори път през сезона именития си съперник, а след мача с Евертън феновете вече не вярваха в приказки. Особено когато стана ясно, че пари за големи играчи няма да има и особено, когато само 4 точки те делят от зоната на изпадащите. Срещу Уулвс обаче „мърсисайдци" излязоха преобразени и въпреки първоначалните прогнози, надиграха убедително своя противник, побеждавайки го с 3:0. В този мач видяхме различен Торес, видяхме и един страхотен Мейрелеш, който замести достойно Джерард, но най-важното което видяха феновете е, че Далглиш е успял да накара футболистите да си повярват.

 

  Сподели
210