Клоп: Голът на Мадисън промени мача


Н. Гавазов

Клоп: Голът на Мадисън промени мача

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп назова решението да бъде признат гола на Джеймс Мадисън като повратна точка в загубения мач срещу Лестър.

В събота Лестър отпразнува волева победа с 3: 1 над действащия шампион във Висшата лига, отбелязвайки победния гол, след като вратарят на Ливърпул Алисон напусна наказателното си поле и се сблъска с Озан Кабак, което позволи на Джейми Варди да порази  празната врата.

Клоп обаче вярва, че съдбата на мача е решена по-рано - когато Мадисън вкара от пряк свободен удар, а системата VAR не откри засада на играчите от Лестър, които блокираха погледа на Алисън.

"Допуснахме гол, което бе тежък удар за нас. Това решение на VAR стана повратна точка в мача. Видях повторението и изглежда като чиста засада, това е всичко.

Вторият гол дойде от недоразумение. Вече казах, че трябва да свикнат един с друг и в продължение на 75 минути бяха добре, като имаха много добър мач. На терена бяхме явно доминираща сила. Създадохме шансове и след това допуснахме два гола.

Бяхме твърде отворени и това не е нормално. Алисън имаше супер мач, но когато излезе напред, аз не го чух да вика.

Преломният момент стана първият гол. Променихме се твърде много след един гол и заслужаваме критика за това. Реагирахме зле", заяви Клоп.

  Сподели
234