Ливърпул ще продължи успешната си домакинска серия


П. Пенков

Ливърпул ще продължи успешната си домакинска серия

Ливърпул - Фулъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 18.12.2010
Час: 19:30
Съдия: Андре Маринър

В последна среща от съботния ден от 18-я кръг в английската Висша лига, Ливърпул приема Фулъм на стадион "Анфийлд". Мърсисадйци не успяха да заемат по-предна позиция в класирането, след като преди семдица загубиха гостуването си на Нюкасъл Юнайтед с 3:1. В средата на седмицата Ливърпул записа нулево равество при домакинството си Утрехт в последен мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Резултатът не беше от значение за Ливърпул, тъй като тима се класира за следващата фаза, където ще се изправи срещу Спарта Прага.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е готов да се завърне в игра, след като отсъства в продължение на месц поради разтежение. 30-годишният халф игра за последно при загубата на червените от Стоук Сити на 13 ноември преди да се контузи 4 дена по-късно в приятелска среща на националния отбор на Англия срещу Франция. Фернандо Торес не игра срещу Утрехт, което означава, че ще започна като титуляр срещу Фулъм, докато вратарят Пепе Рейна ще запише 200 си среща във Висшата лига на Англия.

Фулъм са 17-ти във временното подреждане с актив от 16 точки, с еднакъв брой с Уигън, който се намира в зоната на изпадащите. Преди две седмици Фулъм записаха петото си поражение през настоящия сезон, след като загубиха с 2:1 гостуването си на Арсенал, а седмица по-късно регистираха нулево равенство у дома срещу Съндърланд.

Мениджърът на Фулъм Марк Хюз няма да може да използва услугите на Муса Дембеле. Нападателят се завърна от лечението на глезена си в Белгия, като Дембеле има шанс да се завърне в игра за мача с Уест Хем. Матю Бригс е аут до края на следващия месец, докато Боби Замора и Филип Сендерос вероятно ще се върнат през февруари.

Според мен Ливърпул ще продължат добрата се серия на "Анфийлд", тъй като мърсисайдци са спечелили последните си 4 домакински мача, а Фулъм не е печелил като гост от доста време.

Прогноза: Ливърпул - Фулъм 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

28 ноември Тотнъм - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
02 декември Стяуа Букурещ - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
06 декември Ливърпул - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
11 декември Нюкасъл - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
15 декември Ливърпул - Утрехт 0:0 (Лига Европа)

Фулъм:

13 ноември Нюкасъл - Фулъм 0:0 (Висша лига)
21 ноември Фулъм - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
27 ноември Фулъм - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
04 декември Арсенал - Фулъм 2:1 (Висша лига)
11 декември Фулъм - Съндърланд 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Фулъм

36 мача
18 победи за Ливърпул
11 равенства
7 победи за Фулъм
Голова Разлика: 59:32 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.53
Равен - 3.80
Фулъм - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154