Челси и Юнайтед са готови да спорят за Облак


Н. Гавазов

Челси и Юнайтед са готови да спорят за Облак

Челси рискува да се сблъска с конкуренция от Манчестър Юнайтед по отношение на борбата за Ян Облак.

Преди две години Кепа Арисабалага се премести в Челси като най-скъп вратар в света, но той не можа да потвърди цената си със съответната игра.

В 37 мача във Висшата лига през този сезон "сините" са допуснали тревожен брой голове - 54. Дори 16-ят Брайтън позволи на противниците си по-малко да поразят вратата му.

Може би Арисабалага не прави толкова очевидни грешки като Давид де Хеа от Юнайтед, но в същото време не спасява отбора си и всяка втора топка, пращана към  Кепа, се превръща в гол.

Следователно укрепването на последния рубеж е приоритет за мениджъра на Челси Франк Лампард за следващия трансферен прозорец, който отваря в понеделник.

Цел номер едно на Челси е Ян Облак, който има опция в договора в размер на 120 милиона евро. Въпреки това Атлетико изпитва сериозни финансови затруднения поради въздействието на пандемията от коронавируса и може да постигне по-ниска сума.

Според The ​​Sun, ситуацията около Облак се наблюдава и от Юнайтед, чийто мениджър Оле Гунар Солскяер има големи претенции към давид де Хеа и дори публично вече не е толкова ревностен защитник на основния си вратар.

На "Олд Трафорд"  се опасяват, че младият Дийн Хендерсън все още не е готов да поеме тежестта на титулярен страж и вярват, че Облак е един от малкото, които биха се превърнали в "ъпгрейд“ спрямо Де Хеа.

И на двата английски клуба бе разкрито, че амбициозният 27-годишен словенец е отворен за ново предизвикателство в кариерата си след шест сезона в Мадрид.

Облак отчаяно жадува за трофеи, след като спечели само една голяма награда през тези шест сезона в Атлетико - Лига Европа преди две години.

Големият проблем както за Челси, така и за Юнайтед са сегашните им основни вратари. Задържането на такива играчи в резерв е недопустим лукс, но също така е изключително трудно да бъдат продадени на друг клуб в условията на криза.

  Сподели
145