Лампард сравни Пулишич с Азар


Н. Гавазов

Лампард сравни Пулишич с Азар

Мениджърът на Челси Франк Лампард смята, че крилото Кристин Пулишич се очертава като фигура с подобно значение за "сините", както бе Еден Азар.

Пулишич отбеляза девет гола и четири асистенции в 24 мача във Висшата лига в дебютния си сезон в Челси, срещу 9 + 11 на Азар в 34 мача в кампанията 2012/13, която бе първа за белгиеца на Острова.

Кристиан свърши чудесна работа, появявайки се като резерва срещу Ливърпул предния ден, почти вдъхновявайки  "сините" за обрат в мача и Лампард не можа да устои на сравнението на 21-годишния американец с Азар.

"Той има огромно значение за нас. Той излезе и повлия на играта.

Бях тук през първата година на Еден. Да отидеш във Висшата лига и да се адаптираш тук никога не е било лесно, дори за Еден. Кристиан го почувства

Някъде от средата на сезона той имаше наистина добър отрязък, а след паузата просто е невероятен. Той е неудържим и само контузията, която получи срещу Норич, не му позволи да играе в полуфинала за Купата.

Срещу Ливърпул влезе като резерва и проведе 40 минути, което е чудесно за спечелване на увереност след контузията. Той показа умението, което има. Той е толкова млад и природно надарен. Той вкарва голове, създава голове и е голям играч за нас.

Доволен съм, че отново е в редиците. Той ще бъде важен за нас в останалите мачове на сезона и в бъдеще", заяви Лампард.

  Сподели
300