Челси научи цената на Облак


Н. Гавазов

Челси научи цената на Облак

Челси научи, че може да получи  вратаря на Атлетико Ян  Облак само ако плати обезщетението в размер на 110 милиона паунда.

Неубедителната игра на Кепа Арисабалага през този сезон накара мениджъра на "сините"  Франк Лампард да се обърне към трансферния пазар в търсене на нов страж.

С трансфер в Челси са свързвани няколко вратари, включително Андре Онана и Дийн Хендерсън, но основната цел на Лампард е Облак.

Според The ​​Guardian и  Goal,  лондонският клуб вече се е обърнал към колегите си от Атлетико относно достъпността на Ян, но за да разбере, че 27-годишният словенец не се продава.

Впрочем, в контракта на Облак с Атлетико има клауза за компенсация в размер на 110 милиона паунда. Само, ако бъде платена  тази сума и бъде осигурено съгласието на самия Ян, Челси ще може да осъществи  този трансфер.

В същото време "сините"  проучват варианти да се отърват от Кепа, който бе закупен от Атлетик Билбао за близо 72 млн. паунда преди две години.

Естествено, по време на кризата Челси няма да може да си върне инвестициите си в Арисабалага, а решението може да е отдаване на Кепа под наем - например във Валенсия или Севиля, но тези клубове едва ли ще плащат заплатата на 25-годишния испанец, която е в размер на 170 хиляди паунда.

  Сподели
251