Солкскяер: Де Хеа трябва да отразява такива топки в 100 от 100


Н. Гавазов

 Солкскяер: Де Хеа трябва да отразява такива топки в 100 от 100

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че вратарят Давид Де Хеа е трябвало да предотврати гола на Мейсън Маунт в полуфинала на ФА Къп.

След като допусна "гол от съблекалнята“ от Оливие Жиру, Де Хеа отново се предаде в началото на втората половина на мача в неделя на "Уембли“. Давид не можа да се справи с елементарен изстрел ота далечна дистанция на Маунт.

Солскяер, който през последните седмици многократно назоваваше Де Хеа най-добрия вратар в света, вижда това като явна грешка от страна на Давид, въпреки че отказва да признае, че 29-годишният испанец не е бил готов за мача за Купата.

"Разбира се, че пропускането на гол малко преди полувремето след спиране на играта за толкова дълго време бе голям удар за нас. Загубихме концентрацията си и това е разочароващо.

Челси имаше допълнителни 48 часа - това е просто факт, а не оправдание, не мога да търся извинение. Каквото стана, то се случи и няма да шумя за това - по-добре е да се играят полуфинали  при такива условия, отколкото да не се играят изобщо.

Не мога да говоря за Давид Де Хеа относно неговата увереност, но той е много силен по дух. Той знае, че трябва да отразява такива топки в 100 от 100 случая,  но това е футбол. Реших да играя с него на вратата, а той бе морално готов за това.

Знаеш как се движи Оливие Жиру. Знаеш, че той ще отиде на близката греда, така че трябваше да играем по-добре в защита. Закъсняхме малко в подобни ситуации и вторият гол бе ненужен.

Нямаме време да съжаляваме за себе си. През седмицата ще играем два мача, а след това ни чака Лига Европа. Главите и краката ни трябва да са готови", заяви Солскяер.

  Сподели
340