Челси може да отправи Кепа под наем през следващия сезон


Н. Гавазов

Челси може да отправи Кепа под наем през следващия сезон

Мениджърът на Челси Франк Лампард сериозно обмисля да се откаже от вратаря Кепа Арисабалага в края на този сезон.

По-рано през този сезон Кепа плати за лошата си форма, като загуби мястото си на вратата в полза на ветерана Вили Кабалеро за няколко мача.

Тази мярка леко ободри и мобилизира Арисабалага, но не за дълго. Лампард така и не успя да се справи с главното от Кепа - испанецът не само да се отърве от грешките в играта си, но и да започне да спасява отбора.

В мача срещу Уест Хем тази седмица (3: 2), най-скъпият вратар в света отново игра лошоо, допускайки  три гола в собствената си мрежа и търпението на Лампард изтича.

Преди две години Челси купи  Аррисабалага от Атлетик за 71.6 милиона паунда, но качеството в играта на Кепа и икономическата криза оставят Челси без шанс да продаде вратаря за цена, близка до тази.

Според The ​​Telegraph,  изход от ситуацията би могъл да бъде отдаване под наем на играча. Вече няколко клуба в Ла Лига проявиха интерес да вземат Арисабалага за временно ползване, но за това "сините“ ще трябва да субсидират част от заплатата на Kepa от 150 хиляди паунда седмично.

Засега "сините" нямат явен кандидат за замяна на Кепа, но в лицето на своя технически съветник и бивш вратар Петр Чех разполагат с идеалния човек, който може да намери подходящ страж за замяна на Арисабалага.

  Сподели
202