Колимор: Вернер не е Меси или Роналдо


Н. Гавазов

Колимор: Вернер не е Меси или Роналдо

Бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор смята, че нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер би се провалил в отбора на Юрген Клоп.

Феновете на Ливърпул бяха много разстроени, когато разбраха миналата седмица, че Вернер избра да продължи кариерата си не е техният клуб, а в Челси.

Колимор не споделя тези чувства, опирайки се на товапредположението, че Тимо няма как да измести от стартовия състав на Ливърпул Мохамед Салах, Роберто Фирмино или Садио Мане. Стан дори предполага, че германецът би се провалил в лагера на мърсисайдци. 

"Преходът на Тимо Вернер в Челси е идеален за всички заинтересовани страни. Идеален за играча, идеален за "сините", идеален за РБ Лайпциг, който получава 53 милиона паунда. И също така идеален за Ливърпул.

Той е добър, надежден и обещаващ нападател. Той няма слабости, държи добре топката, мобилен е, влиза в наказателното поле и вкарва.

Но феновете на Ливърпул, които плачат за това, че го изпуснаха, могат да заличат сълзите си, защото той не е Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Ако той бе някакво превъплъщение на двамата, реакцията им все пак може да бъде простена.

Ливърпул е европейски шампиони, световен шампиони и в близко бъдеще шампион на Висшата лига и той би изпаднал под огромен натиск, ако се превърне в знакова покупка на "Анфийлд" през това лято.

Освен това фактът е, че Ливърпул е може би с най-балансираната атакуваща тройка в света и ми е трудно да разбера къде ще се намери място за Вернер.

Не мога да си представя, че той би изместил някой от тази тройка, предвид общите им постижения. Дори признавам, че той щеше да се провали в Ливърпул.

Защо? Защото за 24-годишен играч влизането в такава съблекалня би било доста плашещо.

Но в Челси той се оглежда, вижда Тами Ейбрахам и Оливие Жиру и си мисли: "Да, това са добри играчи, но съм готов да се конкурирам с тях“, заяви Колимор.

  Сподели
250