Дийни е убеден, че сезонът няма да се запомни с титлата на Ливърпул


Н. Гавазов

Дийни е убеден, че сезонът няма да се запомни с титлата на Ливърпул

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни вярва, че титлата на Ливърпул през този сезон ще бъде съсипана от пандемията на коронавирус.

Пандемията COVID-19 спря този сезон през март, когато на Ливърпул оставаха само две победи, за да си гарантира титлата във Висшата лига.

След толкова дълъг престой,  на Дийни се струва, че 2019/20 ще влезе в историята като сезон, спрян от пандемия, а не като сезон, през който "червените" са спечелили първата си титла от 1990 г. Трой не е склонен да счита за пълноценен триумфа на отбора на  Юрген Клопп.

"Убеден съм, че ако говорим за целостта на този сезон, тогава той при всички положения е нарушен. Съчувствам на Ливърпул, защото те заслужават да спечелят лигата, независимо как ще завърши всичко. Те заслужават да получат трофея.

Но без значение как ще приключи всичко, дори ако изиграем всички останали мачове, тази година все пак ще бъде съсипана от пандемията. Тази година няма да се помни като годината, в която Ливърпул спечели лигата за първи път от 30 години насам, като най-добрият отбор в лигата.

Затова съчувствам на Ливърпул, на техните играчи и на Джордан (Хендерсън), но по отношение на почтеността по никакъв начин не можем да кажем, че това бе справедливо съревнование.

Това е като да пробягаш маратон на 20 мили, да спреш за няколко месеца в процеса, а след това да ускориш малко повече и да кажеш: "О, това беше добре", заяви Дийни.

  Сподели
292