Марш: Минамино излезе много евтино на Ливърпул


Н. Гавазов

Марш: Минамино излезе много евтино на Ливърпул

Старши-треньорът на РБ Лайпциг  Джеси Марш вярва, че крилото Такуми Минамино е излязъл много евтино на Ливърпул.

Напомняме, че спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс без много шум уреди трансфера на Такуми през януари за 7.25 милиона паунда, след като стана известна клаузата за обезщетение в договора на 25-годишния японец.

Марш е на мнение, че Ливърпул е сключил много успешна сделка.

"Боли ме, че Таки бе получен от Ливърпул много, много, много евтино. Това обаче е въпрос на попълване на договори с играчите.

Тук имаме скаутска служба и спортен директор, който работи по невероятен начин и винаги имаме играчи от ново поколение, които са готови да направят крачка напред“, заяви Марш.

Джеси също така изрази мнение, че в бъдеще Минино може да се превърне в нападател, подобен на  Роберто Фирмино.

"В момента Ливърпул има едни от най-добрите играчи в света на своята позиция. Той не е такъв експлозивен играч като Садио Мане или Мохамед Салах, но има добра физическа сила и е много умен футболист. Може да отнеме време всички напълно да оценят качествата му, но това ще се случи.

Вече се убедихме, че той разбира тактическите схеми, знае как да намери атакуващи възможности и има голов усет. Може да отнеме малко време, за да събере всичко заедно.

Мисля, че той може да бъде добър в позицията на Роберто Фирмино, където трябва да пресира  без топка, а с топката да отиде на позицията на "10-ти номер", за да поддържа играта на отбора, а след това да проникне в наказателното поле и да вкарва голове. Фирмино е толкова добър в това, и мисля, че и Таки може да го направи.

Мисля, че той може да играе и на 8-ми номер в полузащитата, защото е готов да пресира, да отнема топки и да участва в развитието на играта.

Тъй като е интелигентен там, той може да играе или на позицията на Фирмино, или на 6-ти номер в схемата, която Ливърпул използва“, добави треньорът.

  Сподели
208