Чеферин отрече, че УЕФА е поискала Висшата лига да даде титлата на Ливърпул


Н. Гавазов

Чеферин отрече, че УЕФА е поискала Висшата лига да даде титлата на Ливърпул

Президентът на УЕФА Александър Чеферин опроверга слуховете, че неговата организация е препоръчала  на Висшата лига да признае края на сезона и да присъди титлата на Ливърпул.

Както е известно, сезонът във Висшата лига беше спрян поне до 4 април поради пандемията на коронавирус, като тази пауза може да бъде удължена.

Предвид такава несигурна ситуация имаше опасения, че този сезон няма да може да се доиграе. В този случай се появиха предложения  за отмяна на кампанията, а някои поискаха настоящата таблица да се счита за окончателна, което би гарантирало титлата на Ливърпул.

Вчера обаче УЕФА предприе редица безпрецедентни мерки, които ще позволят сезонът да завърши  до 30 юни. Този сценарий е приоритет за Чеферин.

"Видях някои фалшиви новини, че УЕФА е посъветвала  лигите да приключат сезона сега и да признаят шампионите за шампиони тези, които заемат първо място сега.

Мога да кажа, че това не е вярно. Целта ни е да завършим националните първенства и не сме давали такива препоръки на никоя асоциация, на нито една лига", заяви Чеферин.

  Сподели
230