Висшата лига рискува да наруши телевизионния контракт


Н. Гавазов

Висшата лига рискува да наруши телевизионния контракт

Висшата лига рискува да попадне под санкции  от страна на Sky Sports и BT Sport, ако не успее да  завърши сезона преди 31 юли.

Поради паузата, причинена от пандемията на коронавируса, мачовете във Висшата лига бяха спрени до 4 април и няма гаранция, че тази пауза няма да бъде удължена.

Според Daily Mail, при настоящата ситуация Висшата лига е заплашена да не изпълни задълженията си по договора относно телевизионните предавания във Великобритания.

Съгласно условията на тригодишния  договор на стойност 3 милиарда паунда годишно, Висшата лига е длъжна да проведе  всички 38 кръга до 31 юли, защото на 1 август започва нов тригодишен цикъл на сътрудничество с Broadcast.

В момента всеки от клубовете трябва да изиграе девет или 10 мача и ако тези мачове не се играят по принцип - например, ако сезонът бъде обявен за невалиден - само изгубената печалба от излъчванията ще бъде около 750 милиона паунда, да не говорим за неустойките за неизпълнение на договора.

Напомняме, че клубовете от Висшата лига ще обсъдят възобновяването на сезона в четвъртък, но Sky Sports не очаква незабавно решение и предполага, че преговорите ще продължат и през следващата седмица.

  Сподели
263