Ливърпул планира да се раздели с четирима през лятото


Н. Гавазов

Ливърпул планира да се раздели с четирима през лятото

Ливърпул планира да се сбогува с четирима играчи през летния трансферен прозорец.

В момента клубовете от Висшата лига са  принудени да направят триседмична пауза, причинена от пандемията на коронавируса. Това обаче не спира работата, която се върши зад кулисите.

Според Liverpool Echo, източниците вътре в клуба мълчат за потенциалните покупки, но на "Анфийлд" вече осъзнават, че следващите няколко седмици ще бъдат последни за редица играчи в Ливърпул.

Един от тези играчи е крилото Джердан Шакири, който за целия сезон се отчете само с две участия в стартовия състав във Висшата лига. Швейцарецът страда не само от голяма конкуренция, но и от здравословни проблеми, така че промяната на обстановката определено няма да му навреди. Ливърпул е готов да пусне бившия футболист на Интер и Байерн срещу 25 милиона паунда.

Ливърпул също така планира да се сбогува с халфа Адам Лалана. Англичанинът, който през май ще навърши 32 години, ще напусне като свободен агент. Преговори за нов договор дори не се водят.

Натаниел Клайн, който пристигна в Ливърпул през 2015 г., чака изтичането на договора си. Десният бек бе под наем в Борнемут през януари миналата година, но не успя да се задържи там.

И накрая, Ливърпул определи цена от 14 милиона паунда за централния защитник Деян Ловрен, който през този сезон има само девет участия от първите минути, като обикновено губи конкуренция от Върджил ван Дайк и Джо Гомес.

  Сподели
124