Висшата лига има четири сценария за остатъка от сезона


Н. Гавазов

Висшата лига има четири сценария за остатъка от сезона

В момента Висшата лига има четири основни сценария какво да прави с останалата част от този сезон.

Припомняме, че в петък Висшата лига обяви триседмична пауза, причинена от пандемията на коронавируса. В момента обаче е невъзможно да се предвиди дали отборите ще могат да възобновят мачовете от 4 април.

В тази връзка Висшата лига разработи четири основни сценария, които клубовете ще обсъдят по време на срещата си в четвъртък.

Сценарий номер едно предполага обявяване на сезона за недействителен - никой няма да бъде признат за шампион, никой няма да отпадне. Към това, например, призовава вицепрезидентът на Уест Хем Карън Брейди.

Вторият сценарий предполага, че отборите все пак ще завършат сезон 2019/20, без значение колко време ще отнеме това. Разбира се, за да се случи този вариант, УЕФА ще трябва да отложи Евро 2020. Освен това трябва да се премести началото на следващата кампания.

Третият сценарий е да се признае текущата таблица във Висшата лига като финална и да не се завърши останалата част от сезона. В този случай титлата ще отиде при Ливърпул, а Борнемут, Астън Вила и Норич ще изпаднат в Чемпиъншип. Този вариант обаче може да има сериозни правни последици и да бъде атакувам в съда. Съвсем разбираемо е, че срещу него са много отбори, включително и тези, които имат шанс за попадане в топ 4.

Най-накрая, според четвъртия сценарий, се предлага да се признае завършеният сезон и да се присъди титлата на Ливърпул, но да не се изпраща никой в ​​Чемпиъншип. Броят на участниците в следващата кампания ще бъде увеличен до 22, като допълнителните два отбора са Лийдс и УБА. При този вариант обаче се предвижда изпадане на пет тима през следващата кампания. Също така не е ясно каква ще е реакцията на отборите от Чемпиъншип, борещи се за плейофите в турнира.

  Сподели
312