Клоп: Не съм идиот


Н. Гавазов

Клоп: Не съм идиот

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че ще бъде "истински идиот", ако се усъмни в играчите си след загубата с 3: 0 от Уотфорд.

В събота бе прекъсната безпогрешната серия от 44 мача на "червените" във Висшата лига. Ливърпул изненадващо бе надигран и съответно победен от аутсайдера в лигата.

Но вместо да критикува играчите си след най-лошия мач от повече от година, Клоп избра да проведе конструктивна среща и да направи разбор на грешките.

"Случва се да се ядосвам на играчите, но по време на тази среща не се ядосах. От гледна точка на здравия разум би било много странно, ако дойда на тази среща и започна да крещя, сякаш са загубили 10 поредни мача поради лоша настройка.

Нямах интерес от това да се почувствам облекчен след срещата. Интересуваше ме момчетата да получат правилната информация. Мога да я предам по-емоционално или по-малко емоционално, но без гняв.

Когато анализирате нещата, вие го правите без емоции. Търсите факти, а ние просто не бяхме достатъчно добри в този мач. Отговорът е прост.

Не ми аплодираха. Не дойдоха и не казаха: "Шефе, това е отлична среща". Но, разбира се, те със сигурност желаят да се реабилитират. Това е изключителен отбор от играчи. Ние сме в специална ситуация. Кой може да ни съветва?

Преодоляхме невероятно дълъг период с невероятни резултати, играейки сензационен футбол, вкарвайки невероятни голове, постигайки огромен успех - до този момент.

Не съм се съмнявал в характера на момчетата, защото в противен случай бих бил истински идиот. Те заслужават доверието, вярата ми и няма да го загубят след един лош мач", заяви Клоп.

  Сподели
331