Ливърпул обмисля връщането на Коутиньо


Н. Гавазов

Ливърпул обмисля връщането на Коутиньо

Ливърпул проучва възможността за връщането на халфа Филипе Кутиньо, който е  собственост на Барселона.

През януари 2018 г. клубът от Мърсисайд продаде Коутиньо на Барселона за 145 милиона паунда. "Червените“ по най-удачния начин похарчиха получените пари, правейки квантов скок в своето  развитие.

Но за Коутиньо тази раздяла не донесе радост. 27-годишният бразилец не можа да се наложи на "Камп Ноу" и беше изпратен под наем в Байерн за този сезон.

Филипе отбеляза седем гола и раздаде осем асистенции в 27 мача за баварците, но е малко вероятно клубът от  Мюнхен да купи играч, чийто наем, включително заплата, струва на клуба 19 милиона паунда.

Очаква се през следващото лято Барселона  да се опита да продаде Коутиньо, но  в името на това каталунският клуб ще трябва да намали значително цената за Филипе - вероятно до 77 милиона паунда.

Според The ​​Athletic, мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп вече е засегнал темата с евентуалното завръщане на Коутиньо, когато обсъждаше  летни планове за трансфери  със спортния директор Майкъл Едуардс.

Разбира се, за да се върне Филип на "Анфийлд", много условия трябва да съвпаднат, но на първо място сделката трябва да бъде икономически изгодна за "червените".

  Сподели
228