Ливърпул планира да купи ляв защитник и нападател


Н. Гавазов

Ливърпул планира да купи ляв защитник и нападател

През следващото лято Ливърпул планира да привлече ляв бек и нападател.

Напомняме, че през януари лидерите на Висшата лига се ограничиха с покупката  на крилото Такуми Минамино от австрийския Ред Бул за 7.25 милиона паунда.

В момента Ливърпул  е толкова силен, че мениджърът Юрген Клопп може да прави само леки козметични промени, като поддържа правилната дълбочина на състава на всички позиции.

Според The ​​Athletic, през летния трансферен прозорец Клоп  планира да намери дубльор на Анди Робъртсън, тъй като в момента капитанът на шотландския национален отбор е почти незаменим - не само заради значението му за отбора, но и поради липсата на играч, който да го замества.

Също така Клоп се нуждае от нападател. С преход към Ливърпул свързваха Кай Хаверц от Байер и Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, но и двамата играчи се смятат за твърде скъпи от управленския екип на "Анфийлд“.

Вместо това "червените" са готови да изберат 23-годишния Вернер, който вкара 25 гола в 29 мача през този сезон за РБ Лайпциг и може да бъде закупен за фиксирана сума от 60 милиона евро (51 милиона паунда).

  Сподели
295