Висшата лига няма да мести мачове заради Ливърпул


Н. Гавазов

Висшата лига няма да мести мачове заради Ливърпул

Висшата лига няма да премести нито един от мачовете си поради трудностите, с които Ливърпул се сблъска с избора на датата на мача от четвъртфиналите на Купата ма Лигата срещу Астън Вила.

Напомняме, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп заплаши отборът да напусне състезанието, тъй като в седмицата, през която ще се проведе четвъртфиналният мач, предстои участие на Световното клубно първенство в Катар.

Футболната лига веднага се съгласи да направи отстъпки и започна да предлага на Ливърпул различни решения на проблема, но Висшата лига категорично няма да направи това.

Висшата лига отложи мача на "червените" срещу Уест Хем (21 декември) заради клубния Мондиал, а нова  дата за тази среща все още не е определена. Също така Лигата няма да прави никакви компромиси по отношение на мача на европейските шампиони с Уотфорд (14 декември) и срещата с Лестър (26 декември).

Междувременно, стана известно, че  Клоп се противопоставя на предложението да се проведе мач на клубното Световно първенство и мач за купа с Астън Вила в една вечер от два различни отбора и два различни треньорски щаба. По-рано се разбра, че на "Анфийлд" се обсъжда такъв вариант, но немецът счита, че програмата е проблем на футболните чиновници и именно те са хората, които трябва да разрешат ситуацията. Клоп твърдо отстоява позицията за евентуален отказ на Ливърпул да играе с Вила - дори под заплахата за изключване на тима от турнира за следващите години.

В момента по всичко изглежда, че четвъртфиналният мач на Ливърпул с Астън Вила ще бъде отложен за началото на януари.

  Сподели
160