Клоп заплаши с напускане на Купата на Лигата


Н. Гавазов

Клоп заплаши с напускане на Купата на Лигата

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп заплаши, че "червените" могат да се оттеглят от Купата на Лигата, ако датата за следващия мач от  турнира не ги устройва.

След като направи 5:5  с Арсенал и измъкна победа с  дузпи  в сряда вечер, Ливърпул се класира за четвъртфиналната фаза на Купата на Лигата.

По този начин "червените" заситиха графика си до краен предел в края на календарната година - между 17 и 21 декември Ливърпул ще се състезава  на Световното клубно  първенство, което ще се проведе в Катар, а същата седмица ще се състоят и  четвъртфиналите за Купата на лигата. В тази ситуация Клопп е готов да пожертва най-малко значимия турнир.

"Не възнамеряваме да ставаме жертва на този проблем.

Играхме тази вечер, искахме за да спечелим и спечелихме. Ако те не намерят подходяща дата за следващия кръг за нас, тогава опонентът ни ще продължи, независимо кой е. Или с него ще играе Арсенал.

Не се притеснявам от това - нека другите се притесняват, защото ние не сме тези, които правят графика за мачовете.

Вече казах, че ФИФА ни съобщи, че трябва да заминем за Катар за участие на Световното клубно първенство и ние ще го направим. Висшата лига ни казва да играем във Висшата лига, което естествено ще направим.

Ако след днешния мач не намерим подходяща дата в Купата на лигата - 3:00 ч. в нощта на Коледа не е добре - тогава няма да играем.

Те трябва да вземат това решение. Това е тяхно притеснение. Ако направите график и един отбор не може да участва във всички мачове, тогава трябва да преосмислите графика. Надявам се сега да го направят. Мисля, че това е вярно, защото сега има очевиден проблем.

Тази вечер ще пренебрегнем напълно този проблем. Много хора от Висшата лига седяха пред телевизора и се надяваха, че Арсенал ще продължи, но съжалявам", заяви Клоп.

  Сподели
328