Ловрен разказа как Клоп започнал да променя Ливърпул


Н. Гавазов

Ловрен разказа как Клоп започнал да променя Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен е на мнение, че мениджърът  Юрген Клоп е постави основата на бъдещия успех, като е започна да променя отбора в най-малките детайли.

На първата си пресконференция като наставник на "червените" през 2015 г. Клоп произнесе известната фраза, че иска да превърне съмняващите се в него хора в такива, които вярват в неговите методи на работа.

Онези няколко играчи, останали оттогава, включително Ловрен, добре са запомнили колко ефективно Клоп е подкрепил  думите си.

"Вече четири години? Остарявам. Да, ние наистина започнахме да вярваме, когато той произнесе фразата: "от съмняващи се във вярващи".

Той много промени в клуба, като започна от малките подробности - например накара всеки да казва "добро утро" на другия и да си почистваме масата след хранене.

Когато виждаш по-възрастен човек от себе си и му казваш "добро утро", вие се чувствате по-зрели и показвате уважението си към него. Когато такива неща са извън терена, те се усещат и на терена. Всичко това са много прости неща.

Същото нещо е с храната. Той доведе най-добрите хора в тази работа и ясно разбира какво прави. Мисля, че на някои клубове им липсват тези подробности", заяви  Ловрен.

  Сподели
142