Челси - Олимпик: Домакините ще търсят задължително победата


Н. Гавазов

Челси - Олимпик: Домакините ще търсят задължително победата

Челси - Олимпик Марсилия
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 28.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


Когато представяхме група F на Шампионската лига, споменахме, че тук ще се срещнат двамата Дидие - Дрогба и Дешан. За съжаление, зрителите ще бъдат лишени от възможността да видят и усетят доколкото могат емоцията и тръпката от тази среща, но все пак на „Стамфорд Бридж" се завръща бившия халф на „аристократите", но този път като треньор - в най-неподходящото време.


Челси започна новия сезон със загуба от Манчестър Юнайтед на финала за Суперкупата на Англия, но в следващите шест мача продължи във вихрено и фантастично темпо, вкарвайки на съперниците си 25 гола и допускайки само два - „сините" сякаш бяха обезумели. Веднага оптимистите прогнозираха, че тима на Анчелоти е сигурен шампион и не може да бъде спрян от никой , а също , че ще стигне далече в Шампионската лига. За да дойде средата на миналата седмица, когато се разбра, че лондончани в никакъв случай не са непобедими - особено в Англия където силите са изравнени, а в дадена среща може да се случи всичко - например Челси да загуби в два поредни мача от Нюкясъл за Купата на Лигата и в шампионата от Манчестър Сити. Така отбора ще се бори за един трофей по-малко през този сезон, но въпреки втората си загуба, остава начело в таблицата за класиране с три точки пред „червените дяволи".

В най-комерсиалният клубен турнир на Стария континент английския шампион стартира отново както миналата година без Дрогба, но Анелка и Есиен се постараха още през първото полувреме да ликвидират всякаква възможност за интрига срещу Жилина и прекършиха мераците на домакините да постигнат нещо повече от почетна загуба. През второто полувреме „сините" си „отпочиваха", приемайки играта в собствената половина и дори позволиха на словашкия отбор да вкара гол. След двете си поредни загуби обаче, едва ли хората на Анчелоти ще бъдат толкова великодушни във вторник вечер и със сигурност ще направят всичко възможно да зарадват собствените си фенове не само с победа, а и с голове.


Олимпик Марсилия както казахме вече, пристига на „Стамфорд Бридж" в много лош момент, когато единствения вариант за Челси да изчисти горчивината от двете загуби е само с хубава победа, която отново ще възвърне увереността в отбора. Към това ще прибавим и лошия старт за марсилци в Шампионската лига, където не стига, че загубиха на „Стад Велодром, а и го направиха срещу пряк конкурент за второто място. Тази загуба може да има продължение във вторник вечер, а ако в другата среща Спартак победи, положението на хората на Дешан ще се усложни, като шансовете за класиране в следващата фаза на турнира ще намалеят значително.

Във Франция, след триумфа за Суперкупата на страната срещу ПСЖ, Олимпик започна кампанията си в Лига 1 с две предни загуби, едната от Каен у дома си. Отборът обаче постепенно набра скорост, започна да вкарва голове, а в последните два кръга си възвърна напълно увереността в силите след като постигна победи. В класирането хората на Дешан са на 6 място с 11 точки, като по отбелязани голове са първи.

Както казахме, Дрогба ще пропусне възможността да се изправи срещу бившия си клуб заради червения картон получен в мача с Интер . Анчелоти няма да може да разчита също и на Саломон Калу и Бенаюн, които са с контузии, а Лампард е извън строя от 28 август заради операцията си от херния. Вероятната схема на игра ще бъде 4-3-3 с Анелка отдясно, Малуда отляво и Стъридж в средата на нападението.


Дешан няма проблеми в кадрово отношение след като Диавара и Реми се завърнаха след травмите си. Така най-вероятно сенегалецът ще заеме своето място в центъра на защитата, а Люк отляво на халфовата линия. Схемата на игра може да бъде 4-3-2-1, с изтеглени малко по-назад крила, а може да се мине откровено към игра с петима в средата на терена, насищане на опорната зона и да се разчита на контраатаки. Това го знае обаче само старши треньора на отбора.


На пръв поглед, в тази среща предимството е на страната на Челси. Олимпик обаче няма какво да губият, след като направи каквото можаха за да подарят трите точки на Спартак и по този начин утежниха сами положението си в групата. Единственият вариант е да успеят да отнесат нещо обратно към дома си, което не бива да пренебрегваме, защото ранения звяр е най-опасен именно когато е ранен. Все пак Челси са с по-големи шансове, но разбира се трябва да изиграят мача по начин, който сториха срещу Жилна през първата част. Интересно ще бъде да видим дали „сините" ще намерят път през сгъстената отбрана на своите гости, които от своя страна могат да контраатакуват много опасно.


Прогноза за: Челси - Олимпик Марсилия 3:2.


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

11 септември Уест Хем - Челси 1:3 (Висша лига)
15 септември Жилина - Челси 1:4 (Шампионска лига)
19 септември Челси - Блекпул 4:0 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)

Олимпик Марсилия:

29 август Бордо - Олимпик Марсилия 1:1 (Лига 1)
12 септември Олимпик Марсилия - Монако 2:2 (Лига 1)
15 септември Олимпик Марсилия - Спартак Москва 0:1 (Шампионска лига)
18 септември Арле - Олимпик Марсилия 0:3 (Лига 1)
25 септември Олимпик Марсилия - Сошо 2:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Челси - Олимпик Марсилия

2 мача
1 победа за Челси
0 равенства
1 победа за Олимпик Марсилия
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.25
Равен - 5.50
Олимпик Марсилия - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203