Ван Дайк ще стане Играч на годината по версията на PFA


Н. Гавазов

Ван Дайк ще стане Играч на годината по версията на PFA

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк ще бъде признат за най-добър играч на сезона в английската Висша лига според Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Това съобщава  Daily Mail.

Според публикацията, 28-годишният холандец е изпреварил в борбата за наградата своите конкуренти в лицето на  Рахим Стърлинг, Серхио Агуеро, Бернардо Силва (всички - от Манчестър Сити), Еден Азар (Челси) и съотборника си Садио Мане.

Официално името на победителя ще бъде обявено в четвъртък, 25 април. Връчването  на самата награда ще се проведе в неделя.

Също така Daily Mail разполага с информация, че при крайното преброяване на гласовете е станало известно, че основен съперник на Върджил в борбата за наградата е бил не Серхио Агуеро, а Рахим Стърлинг.

Напомняме, че през миналия сезон Играч на годината стана съотборникът на Ван Дайк в Ливърпул Мохамед Салах. По-рано други представители на мърсисайдци, които спечелиха наградата станаха Луис Суарес (2013/14), Стивън Джерард (2005/06), Джон Барнс (1987/88), Йън Ръш (1983/84), Кени Далглиш (1982/83) и Тери Макдермът (1979/80).

  Сподели
372