Клоп е доволен от реакцията на Ливърпул на гола на Фулъм


Н. Гавазов

Клоп е доволен от реакцията на Ливърпул на гола на Фулъм

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп остана  доволен от реакцията на отбора си към гола, допуснат от Фулъм.

"Червените" откриха резултата срещу аутсайдера на Висшата лига през първото полувреме, благодарение на усилията на Садио Мане, а след това напълно контролираха събитията на терена.

Въпреки това, Ливърпул не успя да направи резултата удобен за себе си, а през втората половина защитата на гостите помогна  на  Райън Бабел да изравни.

Хората на Клоп обаче намериха сили в себе си и организираха щурм, с който успяха да изтръгнат победата в мача. Начинът, по който Ливърпул  демонстрира характера си, много зарадва Юрген.

"Този резултат 2:1 ми харесва повече, отколкото победа с 1:0, защото винаги е класно, когато намериш изход от такава трудна ситуация. Мисля, че напълно заслужаваме да спечелим мача. Това бе  посредствен мач, но изключително важен резултат.

През първото полувреме не играхме добре. Можехме да приключим  интригата през второто полувреме, но докато резултатът остава 1: 0, винаги знаете, че опонентът може да се върне в играта. Бабел беше на правилното място и такива неща се случват във футбола. Те заслужават гол, но ние заслужаваме три точки.

Не се съмнявам в силата на нервите на моите играчи. Винаги се стремим към съвършенство, но рядко я достигаме. Хората ще кажат, че трябва да бъдем по-убедителни, но ще отговоря, че сме в началото на нашето развитие, а не в края.

Имаме достатъчно крепък отбор. В своя ден  ние сме неудържими, но това, което наистина е трудно да се постигне е стабилността", заяви Клоп.

  Сподели
484