Клоп: Никой няма да се отърве от нас


Н. Гавазов

Клоп: Никой няма да се отърве от нас

Наставникът на Ливърпул  Юрген Клоп предупреди Манчестър Сити, че мърсисайдци няма да позволят да се спечели титлата във Висшата лига без борба.

Излизайки срещу Бърнли с четири точки от върха в таблицата и пропускайки гол още в шестата минута, "червените" намериха силата да постигнат победа с резултат 4: 2.

Сега Ливърпул отново диша в гърба на Сити, а Клоп обещава, че неговият отбор няма да се оттегли на финала на сезона.

"Против Бърнли винаги е трудно да се играе поради различни причини. Днес имаше много обстоятелства, които направиха нашата задача още по-трудна.

Пропуснахме ранен гол, който обикновено нямаше да бъде зачетен, ако реферът имаше по-добър поглед. Веднага си помислих, че има фаул, а когато видях снимката, просто се уверих, че така не можете да играете срещу вратаря.

Хубавото е, че този гол  се случи рано, след осем минути игра и имахме достатъчно време да реагираме и да променим ситуацията. Направихме това. На практика постоянно владеехме топката. Създадохме и нанесохме около 23 удара срещу три. От друга страна, те отправиха  три удара и вкараха два гола - добро съотношение!

Ние само трябваше да направим така, че да продължим да се състезаваме за място на върха таблицата. Ако играем по този начин, никой няма да се отърве от нас - това е нашето послание днес. Днес се сражавахме срещу съперник, сражавахме се срещу обстоятелства и играхме футбол. Това е идеално съчетание и то много ми харесва", заяви Клоп.

  Сподели
450