Карагър: Тази седмица е решаваща за Ливърпул


Н. Гавазов

Карагър: Тази седмица е решаваща за Ливърпул

Експертът на Sky Sports Джейми Карагер смята, че тази седмица може да е решаваща за шансовете на Ливърпул да спечели титлата във  Висшата лига.

През уикенда хората на Юрген Клоп направиха нулево равенство  с Манчестър Юнайтед и  сега предимството им начело на таблицата е само една точка.

Ако до края на седмицата, след като са играли с Уотфорд  и  Евертън, "червените" успеят  поне да запазят  това предимство пред Манчестър Сити, това може да отвори пътя към титлата, смята Каррагер.

"Все още мисля, че Ливърпул трябваше да победи Манчестър Юнайтед, но тази седмица са по-важни други мачове.

Ако до края на тази седмица Ливърпул все още  бъде начело на Лигата, дори да е само една точка преднината, това ще бъде добра седмица, така че тази седмица Сити може да загуби точки.

Ако Ливърпул успее да преодолее  Уотфорд и Евертън, тогава по-нататък ще бъде по-лесно, защото няма да има срещи в средата на седмицата. Ако Ливърпул е на върха след седмица, тогава ще могат  да разпределят  силите си през следващите два мача, а след това ще има голяма  международна пауза.

Ако до 4 март - ден след дербито с Евертън - Ливърпул все още е  на върха, те ще бъдат в отлична позиция да спечелят лигата", заяви Карагър.

  Сподели
681