Клоп е убеден, че Юнайтед ще назначи Солскяер


Н. Гавазов

Клоп е убеден, че Юнайтед ще назначи Солскяер

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че Оле Гунар Солскяер ще тренира Манчестър Юнайтед през следващия сезон.

След като спечели 12 от 14-те си мача като временен мениджър, Солскяер стана фаворит за поста на постоянен кормчия на "червените дяволи". И въпреки че слуховете за Маурисио Почетино и Зинедин Зидан не изчезнаха напълно, за Клоп вече всичко е ясно.

"Няма съмнение, че той ще им бъде мениджър през следващата година. Това е очевидно. Можете ли да си представите ситуация, в която те ще поканят някой друг? Той заслужава тази работа 100 процента. Той направи всичко, което трябва да направи, за да успее.

Ако Оле не бе  бивш играч на Манчестър Юнайтед, те никога нямаше да го извикат от Норвегия. Това е очевидно, но все още трябва да се възползвате от шанса, който сте получили.

Той показа всичко необходимо, заедно със своя щаб. Те взеха редица интелигентни решения и това работи. С промяната на нещо ти вкарваш гол и не допускаш гол, а всичко се развива иначе. Той получи качествени играчи и успехът се обърна към него в подходящия момент.

Всички ние се нуждаем от късмет през нашата треньорска кариера. Когато се преместих от Майнц в Борусия в Дортмунд, хората казаха, че нямам международен опит. Това е вярно, но такива неща не могат да бъдат купени. Ти трябва да го натрупаш", заяви Клоп.

  Сподели
367